sergi-perez-i-silvia-rodriguez-1


La Directora General de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, es va reunir, dijous passat, amb els agents de joventut de la comarca per tal de conèixer de primera mà les polítiques que s’estan tirant endavant des del Consell Comarcal de l’Anoia i des d’alguns municipis, com és el cas de Vilanova del Camí


El regidor de Joventut, Sergi Pérez, destaca la importància d’aquest tipus de visites. La de dijous, per exemple, va servir també per exposar el treball que s’està fent a Vilanova del Camí per reactivar les polítiques de joventut.

Tal i com explicaven avui a La Carmanyola de Ràdio Nova el regidor i la tècnica de Joventut, Sílvia Rodríguez, des de l’àrea vilanovina s’està confeccionant el nou Pla Local de Joventut 2017-2020, un document que marca les estratègies a seguir per poder assolir els objectius establerts sobre aquesta matèria. Ajuda a planificar les accions i recollir-ho tot per escrit, amb claredat, sobre el paper.

El pla parteix d’un estudi previ fet al municipi, més concretament una diagnosi sobre el jovent. Es va elaborar al llarg de l’any 2014 i es va enllestir a principis de 2015. Tot i que no és recent, Rodríguez afirma que el perfil no ha canviat gaire en aquests dos anys i continua reflectint tant les mancances com els interessos de la població jove del municipi.

A partir de la diagnosi es pot deduir el perfil del jove vilanoví. Segons el regidor, trenca alguns prejudicis sobre la població ja que malgrat l’alt índex d’atur, la majoria tenen estudis bàsics. “Cada cop més joves vilanovins tenen estudis universitaris” afegeix Pérez “i també n’hi ha molts amb títol de grau mitjà o superior”.

A partir d’aquesta diagnosi s’han marcat uns eixos estratègics. Dos dels prioritaris són l’empoderament del jovent (acompanyar-los en el seu projecte educatiu i professional i també, en matèria de prevenció) i la participació. Sergi Pérez considera dins de les accions per promoure la participació el Consell de Joves és un dels instruments més importants i que l’experiència de la seva activitat fins ara és força positiva.

A l’espera de poder disposar d’un futur Espai Jove, un altre dels objectius del Pla Local de Joventut, Sílvia Rodríguez recorda que de moment està emplaçat provisionalment al Centre Cívic del Barri de la Pau i obre portes cada tarda de dilluns, dimarts i dijous. La tècnica s’ha posat a disposició de qualsevol jove o entitat que vulgui fer qualsevol  tipus de consulta, demanar informació o fer arribar una proposta a aquest espai de trobada juvenil.


Comencen els cursos de Tardor Jove


D’altra banda, ja han començat les primeres classes dels cursos de Tardor Jove que proposa l’àrea de Joventut de Vilanova del Camí. La inscripció ha estat tímida i finalment s’han tirat endavant dos dels cursos programats: l’Aula d’Estudi per a joves d’ESO que obrirà els dimarts, de quatre a sis de la tarda, durant tot el curs, a l’Aula TIC de Cultura, i el curs de Minecraft que es farà al Centre Cívic del barri la Pau, els dijous, de quatre a dos quarts de sis de la tarda, i on es dissenyaran personatges en 3D per inserir-los al videojoc. Encara és possible inscriure’s al llarg d’aquesta setmana.

Encara que tots els cursos no s’hagin pogut tirar endavant per manca d’inscripcions, la tècnica de Joventut, Sílvia Rodríguez, afirma que estan contents perquè es tracta de fer “taca d’oli” per tal que els joves que ja han començat algun dels cursos puguin engrescar a amics o companys. A més assegura que no deixaran de continuar fent noves propostes.


Web de Joventut