Sergi Pérez Enquesta valoracio festa major 15 V02La regidoria de Joventut ha pogut complir una vella reivindicació, la incorporació d’una persona com a tècnica de joventut. El regidor de l’àrea, Sergi Pérez, ha explicat a La Carmanyola de Ràdio Nova que ho han pogut fer gràcies a un acord amb el Consell Comarcal de l’Anoia i està molt satisfet de poder començar a treballar en projectes com el desenvolupament d’un Pla Local de Joventut. Assegura que a Vilanova hi havia un dèficit important en matèria de joventut i aquesta tècnica, Sílvia Rodríguez, s’ocuparà entre d’altres qüestions d’informar i assessorar els joves vilanovins sobre temes tan diversos com la formació reglada i no reglada, ocupació, emancipació, etcètera.


Des de la regidoria busquen un espai adient per ubicar-hi un casal per a joves


 La incorporació d’una tècnica de joventut és una de les novetats en  matèria de joventut però no la única. Des de la regidoria s’ha començat a posar fil a l’agulla per trobar un espai adient per ubicar-hi un “Espai Jove”, també llargament reivindicat per aquest col·lectiu.

El regidor Sergi Pérez, ha obert un procés participatiu per demanar als joves com hauria de ser aquest espai i quines activitats els agradaria que s’organitzessin. De moment el regidor ha portat la proposta a l’Institut Pla de els Moreres però la intenció és obrir el procés a la resta dels joves del municipi.


La Setmana de la Joventut programa una Lan Party molt potent a nivell català


Una altra de les novetats que Sergi Pérez ha anunciat a La Carmanyola ha estat la recuperació de la Setmana de la Joventut, un esdeveniment que no es feia a Vilanova del Camí des del 2010. La regidoria i el consell jove La Xispa hi estan treballant de valent per oferir al públic jove una oferta d’activitats que posi Vilanova al mapa. Aquesta festa es celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol.

Amb l’esperit que el programa d’activitats sigui el màxim de consensuat i assegurar públic en tots els actes, també s’ha obert un procés de recollida de propostes. Un dels objectius, explica Sergi Pérez, és incorporar algunes entitats en aquesta festa.

Malgrat que el regidor no ha volgut avançar molts dels actes del programa de la Setmana de la Joventut, sí que n’ha destacat una per les expectatives que genera, una Lan Party que s’organitzarà amb la col·laboració de Marc Bernáldez, d’APP Informàtica-IT Anoia, i membre de TIC Anoia.

Complementaran aquesta Setmana de la Joventut, un correbars itinerant, una gimcana amb particularitats especials, molta música i tot un seguit d’activitats lúdiques, festives i culturals.


El “Va parir Tour” farà parada a Vilanova en el marc de la Festa Major jove


I tot i que falten alguns mesos per celebrar la Festa Major, el regidor de Joventut, ja ha avançat una de les activitats del programa jove: el “Va parir tour”, de Ràdio Flaixbac, que preveu convocar a Vilanova del Camí molts joves del municipi però també de la comarca.

Aquest show conduit pels locutors Andreu Presas, Dídac Tomàs, Carles Pérez i German, combina espectacles d’humor, llançament de marxandatge, pirotècnia, mapping, visuals i altres sorpreses que preveu fer gaudir els joves i no tan joves.

Tot i que Pérez no ha entrat en detall també ha avançat que el programa jove de la Festa Major incorporarà algunes propostes plantejades per la ciutadania en el procés de valoració de la Festa Major 2015: Més activitats diürnes i concerts molt potents per a la nit de divendres


Web de Joventut Vilanova – Espai Jove