Masquefa Fira Futur imatge web masquefacatFins a 23 centres de formació mostraran a joves i adults les diverses sortides que existeixen en el territori per continuar estudiant o incorporar-se al món laboral durant la vuitena edició de Fira Futur, que se celebra a Masquefa demà dijous. Instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, instal·laran els seus estands a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo.

Organitzada per l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud, Fira Futur s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional, però també a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les opcions de trobar feina o millorar la que tenen.

Aquest any, i després de la bona acollida de l’edició anterior, Fira Futur torna a prestar especial atenció a les persones que volen fer-se emprenedores i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa. Per això, el saló inclourà un estand conjunt dels centres de serveis a les empreses dels Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa amb informació sobre emprenedoria, on s’explicaran els tràmits que s’han de fer per a crear el nostre propi negoci i es proporcionarà informació d’interès als emprenedors.

Com a novetat, els Programes de Qualificació Professional Inicial del Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT) de l’Anoia Sud i d’Igualada s’estrenaran a la fira amb un estand on informaran sobre aquests estudis, els quals proporcionen als joves que no han acreditat l’ESO una formació bàsica i uns coneixements professionals per a millorar les seves opcions d’ocupabilitat. Els mateixos alumnes que participen en els PQPI que aquest curs es fan a la comarca han dissenyat l’estand i s’encarregaran també d’informar els visitants.

Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. També un orientador de l’empresa especialitzada Educaweb que la Diputació de Barcelona ha posat a la disposició de la fira.

A més, a la fira s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diversos expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, Fira Futur tornarà a concentrar-se en una única jornada, el dijous 13 de març. El saló obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 5 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres escolars, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar.