Aquesta setmana una vintena d’alumnes de l’Institut Robert Schuman d’Amilly participen en una nova edició de l’intercanvi amb els alumnes del Pla de les Moreres de Vilanova del Camí. El passat divendres va tenir lloc la recepció oficial de l’Ajuntament que va aplegar a la Sala de Plens més d’una quarantena de persones. L’acte va anar a càrrec de l’Alcaldessa Vanesa González i la regidora d’Educació, Marta Trullols.

Intercanvi Amilly oct 2014 (12) Intercanvi Amilly oct 2014 (10) Intercanvi Amilly oct 2014

 

Durant una setmana, de dijous passat a dijous vinent, els joves francesos compartiran amb els seus companys espanyols, experiències, llengua i cultura. Una proposta que tant a Amilly com a Vilanova del Camí, té molt bona fama.

A banda de sortides culturals a Barcelona, Sitges o Montserrat, els joves que han estat acollits per famílies vilanovines, faran diferents treballs a l’Institut vilanoví que després hauran d’explicar i compartir amb els seus companys francesos.

Mariane Pauverte, la tutora de l’Institut Robert Schuman d’Amilly, assegura que l’experiència té molt bona fama al centre. Aquesta és la setena edició de l’intercanvi i tant alumnes com professors i famílies ho viuen com una experiència intensa i molt positiva. Les noves tecnologies han afavorit, diu Pauverte, les relacions entre els alumnes d’ambdues poblacions que es mantenen fins i tot fora dels períodes escolars.

Marta Bartrolí, professora de francès a l’institut vilanoví i una de els ànimes del projecte explica que l’intercanvi té dues vessants importants, la pedagògica i la humana. Pel que fa a la primera, Batrolí assegura que l’intercanvi significa un bon al·licient per a l’estudi de les llengües. Tot i així, diu la professora, és un premi que s’han de guanyar i en aquest sentit el que més es valora és l’esforç.

Des de la vessant humana, diu Marta Bartrolí, encara hi ha molta feina a fer perquè les famílies ha d’entendre que participar en aquest projecte no és una experiència turística.

L’intercanvi entre Vilanova i Amilly, com us explicàvem a la introducció, ha arribat a la setena edició i l’experiència està més que consolidada.