ple 4 abril arxiuEl Ple de Vilanova del Camí va acordar durant la sessió del mes de novembre obrir una convocatòria per a l’atorgament d’ajudes econòmiques a estudiants universitaris i de grau mig i superior pel curs 2013-2014. Aquestes beques pretenen ajudar a sufragar les despeses de transport dels estudiants i per això les bases reguladores preveien un escalat en funció de la distància entre el domicili familiar i el centre d’ensenyament. Una vegada transcorregut el termini per presentar i avaluar les propostes la Comissió ha decidit atorgar un total de 35 beques de les 40 sol·licituds presentades.

Segons la regidora d’Educació i Joventut, Marta Trullols, tot i que no s’ha pogut abocar en les ajudes tota la partida prevista, que era d’uns 30.000 euros, per ser la primera edició la valoració final és bona. Reconeix que li hauria agradat poder repartir més beques, ja que s’ha arribat a donar només una tercera part dels diners previstos.

En total com dèiem 35 joves es podran beneficiar de les beques. Les seves sol·licituds complien els criteris marcats en les bases reguladores d’aquestes ajudes que tenien en compte aspectes sobre renda familiar, distància entre el domicili i el centre, la qualificació de l’expedient de l’alumne, si la família era monoparental o nombrosa… La resta de sol·licituds incorrien en defectes de forma o no complien els criteris establerts que segons afirma Trullols s’han pogut aplicar objectivament a l’hora d’avaluar les propostes.

La regidora ha remarcat que ha estat un treball conjunt dels grups municipals del consistori i que tothom ha posat el seu granet de sorra. De fet aquesta ha estat una iniciativa d’IPV-VV que es va presentar al ple vilanoví i va ser aprovada per  unanimitat. Segons Trullols, la intenció és treballar per millorar i adaptar les bases reguladores i que hi hagi més sol·licituds l’any que ve. I és que la iniciativa s’ha incorporat en els nous pressupostos municipals –encara pendents d’aprovació per ple-  amb la mateixa partida i la mateixa finalitat.

Podeu escoltar l’entrevista a la regidora d’Educació i Joventut, Marta Trullols, al programa La Carmanyola, en aquest reproductor: