3e ESO visita Ràdio Nova feb 2015Prop d’una vintena d’alumnes de l’Institut Pla de les Moreres han visitat aquest matí la redacció de Ràdio Nova. Era el grup d’alumnes de 3r d’ESO que estan fent l’assignatura optativa de ràdio. Dues hores setmanals que al llarg d’aquest curs els permetran conèixer una mica millor el món de la comunicació i aquest mitjà en concret.

Segons explica la professora Ester Feixas l’optativa els ha permès millorar la seva competència comunicativa tant amb el treball de redacció com el d’exposició oral.

Aquestes assignatures optatives són quadrimestrals i de diferent caire en les quals, durant dues hores a la setmana, l’alumne treballa temes de preferència que més li agraden o interessen. L’optativa de ràdio en concret té molt bona acceptació i evoluciona en funció del ritme dels alumnes. La professora Ester Feixas feia una valoració molt positiva del progrés que han fet els alumnes en aquesta optativa i també del vincle que fomenta entre els participants.

Superar la vergonya i la timidesa a l’hora de comunicar-se ha estat una de les constants en aquest grup, tal i com ens explicava Dana Sánchez, una de les alumnes que hi participa.

Pel que fa als gèneres informatius que han treballat de moment, l’entrevista i el debat són dos dels que més els agraden. El primer perquè els permet informar-se prèviament d’una persona i el segon perquè els dóna l’oportunitat de treballar temes d’actualitat que afecten el jovent. Ens ho explicava Dani Doncel.

El jovent s’ha mostrat molt interessat en les explicacions dels treballadors del departament de comunicació vilanoví i podríem assegurar que no descarten convertir-se en el futur, en possibles col·laboradors de Ràdio Nova.