Ajuntament blancEl Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha iniciat un procés per elaborar la diagnosi sobre l’estat de les polítiques de joventut al municipi amb l’objectiu final d’elaborar un Pla Local de Joventut. La regidoria havia disposat en diferents moments d’aquest instrument de treball, però la intenció actual és fer un pas més ambiciós i redactar un pla que sigui útil al llarg d’una etapa més llarga.

A través de la Diputació de Barcelona, l’empresa “Iniciatives i Programes S.L” esta programant una sèrie d’accions per poder redactar un document final que, en definitiva, serà una diagnosi de l’estat de les polítiques de joventut del municipi  i que proposarà les accions que s’han de fer per millorar aquestes polítiques.

Per tot plegat, en les properes setmanes Joventut iniciarà diversos processos  participatius on a través de taules de debat els diversos agents. Segons explica la regidora d’Educació i Joventut, Marta Trullols, les primeres reunions comencen aquest mes de febrer i es faran amb els tècnics de joventut, i a partir del març s’aniran realitzant amb el consell de joves La Xispa, els equips docents dels centres d’ensenyament, els regidors municipals  i altres agents relacionats amb matèria juvenil. L’objectiu, com afirma Trullols és obtenir una diagnosi o radiografia que permeti avançar en les polítiques de Joventut municipals i la redacció d’un Pla Local de Joventut que inclogui les accions prioritàries a treballar. La previsió és que aquest document estigui enllestit el mes de maig i que el resultat sigui un bon instrument de treball.

D’altra banda, ara fa un any va començar a funcionar el Consell de Joves La Xispa que com reconeix la regidora Marta Trullols, està formada per un grup petit de joves però que participen amb entusiasme en l’activitat juvenil promovent accions com per exemple Les barraques de la Festa Major.

La regidora d’Educació vilanovina ha fet una crida a la incorporació de més membres a aquest consell de joves. Anima al jovent vilanoví a adreçar-se al Servei de Joventut de l’Ajuntament per posar-los en contacte amb La Xispa.