Sexualitat

Si tens dubtes sobre la sexualitat i tot allò que l’envolta pots consultar el web de Joventut sobre Sexe Jove. Aquí es poden trobar respostes als dubtes més habituals sobre conceptes com afectivitat, atraccióel desig, el plaer sexual, i un llarg etc. També trobaràs multitud de recursos sobre com viure el sexe de forma lliure i saludable. Recorda que si vens a l’Espai Jove, tindràs molta més informació i assessorament al teu abast!

Si necessites parlar amb algú sobre sexe, tens diverses opcions al teu abast, i algunes molt a prop:

  • Xat de la web sobre Sexe Jove del Departament de Joventut.
  • El CAP de Vilanova del Camí ofereix un servei d’assessorament per a joves. A més, cada dimecres d’11 a 12:30 hores, una infermera del CAP es trasllada a l’IES Pla de les Moreres, on podràs fer les teves consultes presencialment. També pots enviar les teves qüestions a aquest mail.
  • El CJAS us pot ajudar amb problemes relacionats sobre malalties de transmissió sexual, mètodes anticonceptius i un llarg etcètera.
  • El Casal Lambda treballa contra la discriminació del col·lectiu LGTB. Ofereix assessorament i ajuda en qüestions relacionades amb casos de discriminació, etc.

Sexe segur

Assessorament general

Infeccions de Transmissió Sexual

  • SIDA: Informació, assessorament i ajuda. Què és? Com afecta? Què pots fer per prevenir-les? Què has de fer si creus que pots estar infectat?
  • Altres ITS: Informació, assessorament i ajuda. Què són? Com afecten? Què pots fer per prevenir-les? Què has de fer si creus que pots estar infectat?

Mètodes anticonceptius

Els anticonceptius ens permeten gaudir de la sexualitat compartida evitant el risc d’un embaràs no desitjat. Cada persona haurà de decidir quin mètode li pot anar millor en els diferents moments de la vida, d’acord amb la seva edat, la situació personal, el tipus i la freqüència de les relacions, les pròpies creences, etc., ja que som diferents i no tenim un mètode ideal per a tothom.

En el moment de triar un anticonceptiu és important conèixer les seves característiques i saber com utilitzar-lo correctament. En tot cas, tens al teu abast informació i ajuda a nivell professional, ja sigui via internet, o presencialment en centres especialitzats o al teu CAP de referència. Si ets de Vilanova, al CAP del municipi podràs trobar assessorament sobre el tema.

Consulta els mètodes anticonceptius més habituals.