Festa Major 2015 portada V02L’agenda cultural del primer cap de setmana de setembre estarà marcada, un any més, pel programa de la Festa Major de Vilanova del Camí. En aquesta edició del 2015 les cites clàssiques vindran acompanyades d’algunes novetats, com ara un concurs d’estirar la corda, un taller de longboad-skate o una nit de cinema a la fresca. Activitats lúdiques a l’abast d’un públic divers per fer passar una bona estona a petits i grans.
Tot i que el dijous dia 3 de setembre hi ha les primeres activitats programades amb el cinema a la fresca i la presentació del XVIIè Concurs de contes a la ràdio, l’obertura oficial del programa festiu arribarà divendres 4 de setembre amb la proclamació de la Pubilla 2015, Aisha la Fuente Cardozo, i les Dames d’Honor, Irene Abad Almendro i Carla Granado Ruiz, així també els ambaixadors més joves del municipi, que són germans: la Pubilleta, Carla Rodríguez Rovira (de 3 anys) i l’Hereuet, Jan Rodríguez Rovira (de 8 anys). La cerimònia amb tots els honors es farà a la sala de plens de l’Ajuntament, a dos quarts de vuit del vespre.
El mateix dia a les vuit del vespre, a la plaça Castell, es farà la lectura del pregó que aquest any promet ritme i diversió gràcies a l’experiència de percussió corporal que ens acosta PERCURIOSITAT, una iniciativa de Kike Cuadros, director de la companyia. Ens convida a compartir la música d’una manera dinàmica i divertida i viure-la amb tot el cos. Una de les darreres propostes de PERCURIOSITAT ha estat la creació del Body dub amb motiu del 25è aniversari de l’Institut Pla de les Moreres.
El divendres de festa major també seran protagonistes Els Cabrons de Vilanova amb el Ball dels 7 pecats a la plaça del Mercat, a les 9 de la nit. I tot seguit Els Petits Cabrons de Vilanova del Camí faran el correfoc infantil des de la plaça del Mercat fins a la de Can Papasseit.
La revetlla de divendres amb ball d’orquestra i ball jove
La revetlla del divendres tornarà a comptar amb la tradicional Sardinada Popular a càrrec dels comerciants del Mercat de Sant Hilari que any rere any repeteix amb bon ambient. Començarà a dos quarts de deu de la nit, a la plaça del Mercat. I per completar la nit, hi haurà ball amb l’orquestra Orgue de gats,a partir de les onze.
D’altra banda, el jovent del Consell Jove La Xispa ha organitzat algunes activitats dins el seu cartell particular “Embarraca’t” que estarà ubicat al carrer Picasso, al costat del CAP. La primera proposta, serà “Embarraca’t el Divendres!!” amb un sopar, a partir de les nou de la nit, i una nit de música i concerts amb el grup “La Banda del Panda” i DJ fins la matinada.