El mapa d’estudis de Catalunya

Gencat.cat pots consultar de forma completa el mapa d’estudis actual. Recorda que si vens a l’Espai Jove, t’assessorem personalment sobre el teu futur acadèmic.

mapa d'estudis

 

Què vols estudiar quan acabis l’ESO?

Si tens clar allò que vols estudiar, consulta aquí TOTA la informació sobre els diferents estudis i centres a Catalunya. Si encara no has decidit què vols estudiar, pots utilitzar el web Qestudio.cat, amb multitud d’itineraris i consells. També pots realitzar els qüestionaris d’orientació que t’ofereix la Generalitat. Consulta també la oferta formativa que hi ha a Vilanova i a Igualada. Recorda que si tens dubtes, a l’Espai Jove t’oferim assessorament!

Què pots estudiar quan acabis l’ESO?

 

I si no tinc l’ESO?

Si no has pogut obtenir el títol de graduat en l’ESO, pots seguir diferents vies de formació:

  • Proves d’accés als cicles formatius, ensenyaments artístics i d’esports. Aquestes proves es convoquen anualment i t’hi pots inscriure per Internet. Si les superes i et vols matricular en un cicle formatiu, podràs fer la preinscripció en el termini establert al centre on el vulguis cursar.
  • Programes de Formació i Inserció. Els programes de formació i inserció s’adrecen a joves que han acabat l’ESO i no n’han obtingut la titulació. N’hi ha de relacionats amb la indústria, l’agricultura, l’artesania, el comerç, el turisme, l’electricitat, el transport, les comunicacions i els serveis. Et preparen per a la vida laboral o per continuar els estudis de formació professional.
  • Formació ocupacional. Els cursos de formació ocupacional et donen coneixements bàsics per fer feines i oficis amb gran demanda de personal en diversos sectors. Tenen una durada i un contingut variables. Per accedir a aquests cursos, cal estar en situació d’atur. A Vilanova oferim cursos cada any, apunta’t a la XALOC per poder accedir-hi!