Comenius feb14L’Institut Pla de les Moreresva participar en la 6a Trobada Internacional del projecte Comenius Tun-Y -A Tuning Challenge for Teachers- que va tenir lloc a Ljubljana (Eslovènia) la setmana del 10 al 14 de febrer. Les alumnes Nerea Vázquez de 2n ESO, Alba Pérez i Sara Drago de 3r ESO i Jinan Mastfi i Aida Nisa de 4t ESO, van viatjar acompanyades de 3 professors per realitzar les tasques programades: un taller sobre els valors a càrrec de l’Associació dels Amics de la Joventut, una exposició fotogràfica sobre els valors (l’amistat, el respecte, …) i un altre taller sobre la natura, a càrrec dels professors de Turquia. I és que aquest serà el tema a desenvolupar per a la propera i última Trobada Internacional que es farà a Edirne (Turquia).

Les alumnes van ser molt ben acollides per diferents famílies eslovenes que les van tractar com si realment fossin a casa. L’escola NOVE FUZINE va preparar un recorregut als alumnes pel centre històric de Ljubljana i una visita a les coves de Postojna on van baixar fins a 120 metres de profunditat tot admirant les estalactites i estalagmites que creixen a raó d’1cm cada 100 anys.

Paral·lelament, els professors van estar reunits cada dia tenint cura dels continguts d’un llibre sobre el projecte TUN-Y on es reflectiran totes les observacions sobre el procés d’aprenentatge dels alumnes.