L’Institut Pla de les Moreres enceta una setmana extraordinària d’activitats. Realitzen la primera trobada del projecte Erasmus+: “GET MOVING: take part in the future!”. Un total de 15 alumnes i 12 professors de cinc països de la Unió Europea compartiran amb l’alumnat aquest projecte pedagògic. Arriben aquest dilluns des de Finlàndia, Polònia, Portugal, Eslovènia i Letònia.


Ins Pla de les Moreres Projecte Erasmus 2016

Si abans els alumnes de l’ESO participaven en els anomenats projectes Comenius, ara han passat a fer-ho en el programa Erasmus + (Erasmus plus). El centre vilanoví serà el primer a obrir el calendari d’intercanvis en aquest projecte concret “GET MOVING: take part in the future!” que serà itinerant entre els països participants i s’allargarà durant dos anys. Des de Vilanova del Camí han triat com a tema de treball la llibertat d’expressió, i el volen abordar des de tots els àmbits: artístic, històric, polític, lingüístic… “No ens volem quedar només amb la vinculació que es fa de la llibertat d’expressió amb la política, sinó que volem ampliar horitzons”, explica la coordinadora pedagògica Fina Termens.

Tot i que hi ha una comissió coordinadora des dels departaments de Llengües estrangeres i Visual i plàstica, aquest projecte ha requerit la implicació de tota la comunitat educativa de l’institut. El director del centre, Pep Martí, assenyalava que el professorat ha estat clau en la promoció d’aquest programa que té com objectiu “eixamplar la mirada dels alumnes vilanovins”. També ha posat de relleu el paper de les famílies i del nombre significatiu que s’han mostrat obertes a l’acolliment: una seixantena es va oferir a obrir casa seva a l’intercanvi i fins i tot es va haver de fer un sorteig. El director ha assenyalat l’oportunitat que representa per a l’alumnat, que està entusiasmat per participar de les activitats organitzades, i ha agraït el suport institucional, “com ara a nivell local de l’Ajuntament vilanoví”.

Durant la setmana, el programa d’actes escolars es veurà modificat i algunes propostes educatives seran obertes a la població. Aquest dimarts, tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició “Freedom of speech”. Es una de les activitats més visuals. Es farà al matí, a la plaça de Can Papasseit, on l’alumnat pintarà un mural que quedarà “exposat” de manera permanent i com diu Fina Termens “donarà un aire cultural molt expressiu a l’entorn”. Ho faran de la mà de Dazo un artista professional igualadí.

També dimecres, però al vespre, tenen previst un espectacle molt especial, una mena de cerimònia que promet ser molt visual i amb algunes sorpreses que no ens han volgut desvetllar. El director del centre Pep Martí animava a la població a acompanyar-los en aquesta vetllada que acabarà amb una representació anomenada la Càpsula del Temps, a les vuit del vespre, a Can Papasseit.