El grup de joves que formen part de l’Espai pels somnis el casal autogestionat d’Igualada han viscut un cap de setmana mogut. Després d’intensificar les accions amb motiu de l’anunci de la data de desallotjament del casal el dia 13 de febrer, han aconseguit trencar el silenci de l’Ajuntament d’Igualada i del Bisbat de Vic i han mantingut reunions amb representants de sengles institucions. També han celebrat una reeixida assemblea oberta que ha suposat una càrrega d’energia per al jovent davant les mostres d’empatia i solidaritat rebudes.

Espai pels somnis Espai pels somnis (3) Espai pels somnis (5)

Divendres al matí, van mantenir una reunió amb el regidor de joventut de l’Ajuntament d’Igualada -que els ha emplaçat a una resposta per demà dimarts- i dissabte al matí van anar fins a Manresa per trobar-se amb responsables de joventut del Bisbat –hores d’ara no ha transcendit com va anar la trobada.

Segons es desprèn de la roda de premsa que una vintena de joves van oferir dissabte, sota les voltes de la plaça de l’Ajuntament, potser la reunió més motivadora del cap de setmana ha estat l’assemblea que divendres al vespre va reunir unes 150 persones al casal en representació d’entitats de diferents municipis, així com persones que a títol particular han volgut donar suport als joves del casal, amb sensibilitats i inquietuds diverses; veïnes que en el seu moment havien treballat per tirar endavant el casal Interparroquial, entitats polítiques, culturals, socials, religioses…

El jovent va exposar els motius de l’ocupació, la intenció de consolidar un espai comú de treball i de transformació social i també van explicar en quina situació legal es troben, a l’espera de la resolució del recurs que han interposat davant l’Audiència Provincial per respondre a una ordre de desallotjament que consideren totalment desmotivada.

L’assemblea els va donar oportunitat d’intercanviar opinions amb els assistents i van rebre la força i el suport suficient per assegurar que es mantindran al casal i que quan arribi el moment resistiran pacíficament. També van fer contactes per iniciar accions i activitats concretes que faci encara més extensiu el seu missatge a la ciutadania.

Dissabte en roda de premsa, van manifestar la seva intenció de continuar defensant aquesta ocupació, com una acció de desobediència civil legítima.

En aquest sentit van obrir també les portes del casal a la resta d’entitats per tal que comparteixin el seu projecte col·lectiu. Ara per ara, a banda dels grups que tenen seu al casal (Arran, Igualada Indignada, Sepc…) estan fent ús de l’espai altres entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Anoia, l’assemblea del Procés Constituent o Dones amb empenta, entre altres. També hi ha personalitats que els donen suport com Ada Colau, Teresa Forcades o David Fernández.

I les mostres de suport continuen creixent.