Dijous passat l’Espai Jove va reunir al Centre Cívic del Barri de la Pau una desena de joves disposats a reflexionar sobre com  duem a terme les nostres relacions afectives. L’activitat es va concentrar en un taller pràctic de 4 hores de durada que, a través de dinàmiques i petits curtmetratges, ens convidava a la reflexió i el debat sobre tot allò que envolta el tracte que donem a les persones que estimem.  

L’activitat va començar posant damunt la taula quins són els elements que ens fan identificar a un home i a una dona en les diferents etapes de la vida; a la infantesa, l’adolescència i l’edat adulta. Tot seguit, un cop desgranats els rols de gènere instal·lats en la societat, vam començar a descobrir els significats i les diferències sobre que és la identitat de gènere, l’expressió de gènere, el sexe biològic i la orientació sexual, posant l’accent, en com aquets blocs no són hermètics ni binaris (home/dona, femení/masculí, heterosexual/homosexual) sinó que hi ha una gran diversitat d’identitats i expressions (queer, persones andrògines, intersexuals,…)

 

En un segon punt, la formadora va entrar de ple en aspectes més concrets del dia a dia de les relacions de parella, tot valorant qui assumeix determinades tasques, com es dona el consentiment en les relacions sexuals o com es produeix l’acceptació o rebuig de les persones homosexuals en els seus diferents cercles (familiars, amistats, laboral,…), entre d’altres temes.

La formació, que va anar a càrrec de l’Associació CONEXUS, pensem que va ser una reflexió necessària per prendre consciència sobre com erradicar totes aquelles violències que es generen en el dia a dia de les relacions humanes.

Tot seguit, us deixem un dels vídeos sobre els que vam debatre. Es tracta d’una reducció a l’absurd d’un tema tan senzill com el consentiment de l’altra. Pensem-hi!

 

Joventut