englishday 1 febrer 2015Demà dimarts 3 de febrer, un bon nombre d’escoles de la comarca celebren l’English Day de l’Anoia. Aquesta jornada, que enguany arriba a la quarta edició, té l’objectiu de promoure la llengua anglesa als centres amb activitats dinàmiques que permetin practicar la comunicació en aquesta llengua estrangera. En aquesta ocasió, la temàtica és: “Let’s Travel” i l’alumnat podrà conèixer els trets característics de diferents països de parla anglesa. A més, en aquesta edició l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí és l’encarregada de crear el vídeo de presentació de la jornada.

La gravació es va fer el passat dilluns, 26 de gener, amb els responsables del Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia. Demà, dia d’aquesta festivitat, el vídeo el visionaran totes les escoles que participen en el projecte.

Des de l’equip organitzador de l’Escola Pompeu Fabra han treballat de valent per aconseguir aquesta gravació. L’alumnat de 5è i 6è participa com a protagonistes del vídeo simulant un grup d’amics i amigues que volen anar de viatge i no tenen decidida la destinació. Comunicant-se via Skype, contactaran amb altres companys i amics que viuen en alguns dels països de parla anglesa com a primera llengua oficial. Aquests els explicaran els trets característics del seu país a través d’imatges que mostraran al vídeo. Posteriorment, aquest grup d’amics decidiran fer el seu viatge i s’emportaran a l’alumnat de totes les escoles de l’Anoia que hi participen a l’English Day, anomenant-les per a que es puguin identificar en el visionat a les respectives aules. Tota aquesta feina, conclourà demà dimarts, l’English Day de la comarca, on cada escola, segons el format que hagi preparat, ho posaran a la pràctica.

englishday 2 febrer 2015En el cas de l’Escola Pompeu Fabra, l’alumnat de 5è explicaran a la resta d’alumnat del centre, les característiques de 7 dels països de parla anglesa: Nova Zelanda, Austràlia, Canadà, Sud Àfrica, EEUU, Anglaterra i Irlanda, a través d’un Google Maps que han preparat prèviament. L’alumnat de 6è seran els TRAVEL GUIDE (guies turístics) que conduiran a l’alumnat d’un país a un altre. Cada alumne/a comptarà amb un LEAFLET (díptic turístic) per a omplir amb adhesius referents a cada país. Finalment, l’alumnat de 6è segellarà els díptics convidant a tothom a la TEA PARTY (festa del te) que celebraran a la tarda tots plegats. A més, comptaran amb la xerrada d’una noia anglesa que els explicarà les costums i com es viu en aquests països i visionaran reportatges en anglès.

Des de l’escola es valora molt positivament aquest tipus d’activitat. Afirmen que “és un recurs pedagògic molt competencial, molt enriquidor per a l’alumnat i amb un alt nivell d’aprenentatge significatiu”.