Dilluns van acabar el gruix dels actes de Festa Major amb un show que combinava les arts marcials amb la dansa i diferents disciplines de circ per explicar la llegenda dels samurais i de la lluita del bé i del mal. Un espectacle que va anar a càrrec del Budokan, El Cabrons de Vilanova del Camí, i Ingravid i que va sorprendre gratament el públic que va omplir la plaça del Mercat.

Festa Major 2014 Vilanova del Camí (3) [800x600] Festa Major 2014 Vilanova del Camí (1) [800x600] Festa Major 2014 Vilanova del Camí (2) [800x600]

De fet, la participació, ha estat la nota més destacada per part de l’Alcaldessa Vanesa González que ha valorat molt positivament la idea de dispersar els actes per diferents espais de la ciutat. Les barraques, organitzades pel Consell de Joves La Xispa, i la fira d’atraccions que s’han ubicat enguany als terrenys al costat del CAP “han funcionat molt bé i han creat sinèrgies molt positives que han portat gent molt diversa als dos espais”, assegura Vanesa González.

També el castell de focs canviava enguany d’ubicació. Es va fer des de la plaça Gertrudis Artigal, al barri Bonavista, i va ser més llarg que en altres edicions per compensar els problemes que hi van haver l’any passat.

Els actes de diumenge al migdia, la cercavila dels geganters i grallers de Vilanova amb les colles de La Llacuna, Masquefa, Creixell, Olesa de Montserrat i Santa Eulàlia de Rocança, la jornada castellera amb els Moixiganguers d’Igualada i les colles de Poble Sec i els Brdegassos de Vilanova, el ball de Vilanova de l’Esbart Dansaire,  i el vermut popular van omplir a vessar el centre neuràlgic de la població.

També han funcionat molt bé les novetats del programa festiu. El cinema a la fresca que va encetar aquesta Festa Major amb la projecció de Zipi i Zape, el club de las canicas, va aplegar prop de 300 persones a l’escenari que es va ubicar al barri Santa Llúcia. Un esdeveniment que va anar a càrrec de +QCineClub Vilanova i que va reunir un públic molt familiar. I la xeringada popular que l’any passat va quedar deslluïda pel mal temps aquest any va comptar amb la participació de grans i petits desitjosos de mullar i ser mullats.

Una altra de les propostes novedoses del programa d’enguany va ser la presentació en societat de la secció infantil de la colla de diables “Els Cabrons de Vilanova” que van debutar amb una cercavila després del pregó del què es van ocupar també Els Cabrons i que va fer recordar la Divina Comèdia de Dante.

La cercavila dels petits “Cabrons de Vilanova” va acabar amb la inauguració d’una exposició fotogràfica a Can Papasseit. Des de l’Ajuntament van voler fer un reconeixement al fotògraf Santi Carbonell Bertran que ens va deixar el passat mes de febrer. La mostra, que s’ha organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i el fill del fotògraf, és un conjunt d’instantànies que, com va explicar els seu fill Santi C.Siles, mostren dues de les passions del Santi, la fotografia i Els Cabrons. 

La mostra es podrà veure fins a finals de setembre a Can Papasseit i posteriorment també a La Cassoleta de Can Papasseit.

La part més emocional d’aquesta festa la va tornar a posar l’agermanament. El dinar de diumenge, que van copartir més de 300 persones, 701 vingudes de Calcinaia i Amilly,va servir, explica Vanesa González,  per mostrar una vegada més com s’estrenyen els llaços d’amistat entre els tres països i com d’importants són les persones que alimenten aquest agermanament. 

En aquest sentit, l’Alcaldessa reconeix la tasca que durant 25 anys s’ha portat a terme a l’Ajuntament i ha destacat el lideratge de Joan Vich i altres Alcaldes com Francesco Petroni, Lucia Ciampi Gerad Dupaty i persones com Ricardo Malacarne, entre altres, que acaben convertint-se en les ànimes de l’Agermanament. Precisament el Comitè d’Agermanament va oferir un reconeixement a Joan Vich durant l’acte de diumenge. El Comitè li va agrair el seu esforç i dedicació a l’agermanament.

D’altra banda, González, també ha reconegut la tasca que han fet entitats com Artistic, Budokan, Camp del Rei, o l’institut Pla de les Moreres… en el creixement d’aquests llaços d’amistat. Ha estat molt important, diu, la implicació dels joves.

L’alcaldessa també ha tingut paraules d’agraïment per als treballadors dels diferents departaments municipals, les entitats que han col·laborat, els voluntaris de la Comissió de Festes i el Comitè d’Agermanament, les famílies acollidores i “a tota la gent de Vilanova que ha pres, literalment el carrer encomanant aquest ambient festiu”. 

La proclamació de les pubilles obre oficialment la Festa Major 

Andrea Egea, Nerea Carrión i Marta Duran van ser proclamades Pubilla i Dames d’Honor de Vilanova del Camí el passat divendres durant l’acte oficial d’obertura de Festa Major. Les acompanyaran en aquest mandat la pubilleta, Cèlia Riccio Abril i l’hereuet, Adrián Ochoa González que, amb només tres anys d’edat, van ser els autèntics protagonistes de l’acte.

Petons a les galtes, paraules a cau d’orella i somriures de complicitat van ser la tònica d’un acte que va omplir  la sala de plens de l’Ajuntament vilanoví.

L’embarraca’t supera totes les expectatives

La regidora de Joventut Marta Trullols i el vicepresident del Consell de Joventut “La Xispa” han fet una valoració molt positiva d’aquesta segona edició de l’Embarraca’t. Trullols ha agraït la participació de les entitats i especialment del Consell Jove que “ha treballat de valent perquè la festa fos un èxit”.

El bon temps i el canvi d’ubicació als terrenys del costat del CAP han estat, al seu parer, els dos ingredients que han fet que tant divendres com dissabte hi hagués una nombrosa participació. Dissabte fins i tot es van exhaurir els gots que havien fet especialment per a l’ocasió.

El bon ambient ha estat la tònica que ha imperat durant els dos dies de barraques en les que van participar els joves de La Xispa, i les entitats locals: Planeta Viu, Budokan Vilanova i La Unión Deportiva San Roque.

Divendres, el concurs de bandes va comptar amb la participació de quatre grups novells però “de gran qualitat”, explica Sergi Pérez. Manti’s Panties, un grup amb membres de diferents municipis anoiencs, van competir amb Her Magesty, de Tàrrega; No Time to break it, de Vilanova del Camí, i Psychodrom, d’Igualada. El premi popular finalment va ser per a Manti’s Party

Dissabte, el concert de Los Buhos i la sessió de DJ van portar fins a les barraques dos públics diferents que es van fusionar perfectament per gaudir de la música i de la festa.

Sergi Pérez,  vicepresident de “La Xispa” assegura que l’èxit d’aquesta edició és com un xut d’adrenalina que els dóna impuls i energia per continuar apostant pel projecte. Tant és així que ja estan estudiant com participar en altres actes com la castanyada o l’agenda nadalenca.