Conveni Ampans mar16 V02

Vanesa Ginzález i Antoni EspinalL’Ajuntament de Vilanova del Camí i la UTE Ampans Intermedia han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per portar a terme des del centre d’Innovació un programa d’inserció juvenil. La rúbrica ha anat a càrrec de l’Alcaldessa, Vanesa González i del gerent de la UTE Ampans Intermedia, Antoni Espinal Freixas.

AMPANS és una fundació que treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual però també d’altres col·lectius en risc d’exclusió. Precisament el projecte que desenvoluparan a Vilanova del Camí es centrarà en joves adolescents que no han pogut seguir l’itinerari educatiu normal i la seva tasca serà, explica Antoni Espinal, formar-los en competències transversals i facilitar-los la seva inserció, bé en el sistema educatiu, bé en el mercat laboral.


80 joves anoiencs es poden beneficiar d’aquest programa per inserir-se al sistema educatiu o al mercat laboral


Aquest programa d’inserció juvenil que el SOC va treure a concurs públic per a tot Catalunya i que va guanyar la UTE Ampans Intermedia, donarà servei a més de 350 joves de les comarques d’Osona, Bages, Berguedà, Solsonès i Anoia. A la nostra comarca, s’estima que el programa pugui beneficiar prop d’una vuitantena de joves i adolescents.

En aquests moments, explica Espinal, s’ha iniciat la primera fase del programa que consisteix en la recerca d’aquests joves. Per això han començat contactes amb els departaments de Serveis Socials i Ocupació; amb els instituts, els CRAES, UCE i els professionals dels Programes de Garantia Juvenil, que depenen del Consell Comarcal.  Aquesta primera fase s’allargarà fins a la tardor.

La novetat d’aquest programa d’inserció laboral respecte d’altres que s’havien portat a terme amb anterioritat és que l’empresa que presta el servei, en aquest cas, la UTE Ampans Intermedia, no rebrà una subvenció per part de l’Administració sinó que cobrarà per objectius assolits. Això vol dir que l’empresa haurà d’esforçar-se per inserir aquests joves, bé al  sistema educatiu, bé al mercat laboral.


L’Alcaldessa satisfeta amb la implantació d’Ampans al Centre d’Innovació Anoia


L’Alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González,  s’ha mostrat satisfeta per la implantació d’AMPANS al territori i concretament al Centre d’Innovació. González assegura que comparteixen aquesta aposta per la formació i per facilitar la inserció laboral de les persones amb més dificultats i especialment dels joves.

En aquest mateix sentit, Vanesa González, ha valorat amb satisfacció la tria que ha fet AMPANS per instal·lar-se al Centre d’Innovació que poc a poc va incorporant iniciatives amb molt de contingut.

Conveni Ampans mar16 (5)