Consell joventut la xispa (1)“Que els joves s’impliquin en els afers municipals no ha estat mai una tasca fàcil”, explica Marta Trullols, regidora de Joventut a l’Ajuntament de Vilanova del Camí, “però sembla que hem trobat la manera”. Des de fa mesos, la regidoria ha centrat els seus esforços en la creació d’un Consell de Joves que, malgrat certa supervisió, pogués participar, fer propostes i organitzar activitats adreçades a joves. Amb aquest esperit ha nascut “La Xispa” el Consell de Joves de Vilanova del Camí, que s’estrenarà aquesta Festa Major amb l’organització de l’Embarraca’t!, al Parc Fluvial, en què participaran 11 entitats.

Sergi Pérez, vicepresident del Consell de Joves La Xispa, explica que les entitats han rebut molt bé la iniciativa i la seva expectativa és que hi hagi una bona afluència de públic.

Les barraques estaran ubicades al Parc Fluvial rodejant un escenari on es portaran a terme diferents concerts. Divendres serà el torn dels valencians “Los de Marras” que portaran a Vilanova el seu rock potent amb lletres plenes de ràbia i personalitat.

La proposta per a dissabte és que els joves pugin a l’escenari per compartir amb una banda, les seves cançons preferides. La Karaoke Band promet fer-nos passar una nit divertida i plena de bon humor i bona música. I per aquells que encara en vulguin més, La Xispa ha organitzat també una sessió de DJ amb discomòbil que se sumarà a l’oferta de cada barraca, en el que es poden considerar dos ambients diferents.

Tot i que l’Embarraca’t significa la posada de llarg de La Xispa, els joves que formen part del Consell, una dotzena d’entre 17 a 27 anys,  ja estan treballant en altres projectes. Tània Martos, una de les components, assegura que volen fomentar l’esperit crític dels joves i que proposaran campanyes amb temes reivindicatius.

Pau Duran, un altre dels membres de La Xispa, creu que els joves vilanovins tenen molt a dir i assegura que un dels objectius del Consell és cercar la cohesió d’aquests joves. També explica que el Consell és molt heterogeni, un fet que l’enriqueix i el fa molt potent.

Si esteu interessats en formar part del Consell de Joventut o en participar en alguna de les activitats, us podeu posar en contacte a traves del correu electrònic: laxispa.vilanovadelcami@gmail.com; per facebook, o al Servei de Joventut.