Vilaholi juliol Foto Nora Mahmoudi Sánchez 4

Foto Nora Mahmoudi Sánchez

Un dinar de germanor amb els membres del Consell Joves la Xispa i els seus col·laboradors va tancar diumenge passat la Setmana de la Joventut de Vilanova del Camí. Han estat tres dies plens d’activitat, algunes de les quals, han deixat xifres de participació molt satisfactòries.

A banda de la participació, que com dèiem ha estat molt important en actes com el VilaHoli o la OCI BIT, la lan party, que es va celebrar a Can Papasseit, el regidor de Joventut, Sergi Pérez, ha valorat de manera especial el fet de recuperar una festa que feia més de sis anys que no es programava.


Des de la regidoria estan satisfets dels resultats i des de la Xispa destaquen l’organització que “ha quadrat a la perfecció”. Una festa que s’ha desenvolupat sense incidències excepte algunes queixes veïnals per soroll.


La voluntat del regidor Sergi Pérez es donar continuïtat a la Setmana de la Joventut, consolidar-la i fer-la créixer per arribar a tots els sectors i fer-la referència del públic jove.


Skate, música i colors, gimcanes i videojocs multijugadors… centren el gruix de les activitats de la Setmana de la Joventut 2016


La Setmana de la Joventut es va encetar dijous 30 amb el game of skate, una competició en què hi van prendre part una vintena de joves skaters.

Som conscients que era una activitat per un públic molt específic però ens va servir per atraure l’atenció dels joves de la Conca i anunciar les millores que s’efectuaran a la zona” ha explicat Sergi Pérez.

El regidor de Joventut també ha compartit la voluntat del grup d’skaters de formalitzar la seva situació i constituir-se properament en entitat.

Les activitats de la Setmana de la Joventut van continuar divendres VilaHoli Color Festival, un acte que va aplegar al Parc Fluvial més de 300 persones. Petits i grans van gaudir d’una festa en la que “va destacar el bon ambient i una organització impecable”, assegura el regidor. Fins a Vilanova del Camí es van desplaçar, per exemple, alguns grups del Casal d’estiu d’Igualada i també va servir per captar l’atenció dels joves de 14 a 18 anys, segons explica Sergi Pérez.

Bona part de l’activitat de la Setmana de la Joventut es va centrar a Can Papasseit que va acollir des de divendres fins a diumenge la OC BIT, una lan party, que va reunir en el moment més àlgid de la competició, prop d’un centenar de participants. Han estat tres dies intensos en els que s’han dormit molt poques hores i s’han disputat moltes partides principalment al Ligue of Legends, Counter-Strike i a la FIFA. I és que els premis també eren molt importants. El regidor ha agraït la col·laboració de l’empresa local APP Informàtca-IT Anoia que ha fet possible aquest esdeveniment.

Un sopar i una correfesta a ritme de percussió gràcies a la participació de moltaxamba va ser l’activitat que dissabte al vespre van seguir prop d’un centenar de joves. Des de la regidoria han lamentat les queixes d’alguns veïns, “una minoria” assenyala el regidor, que han criticat el soroll al carrer. El regidor assegura que

caldrà cercar un equilibri entre el descans dels veïns i la realització d’activitats en horari nocturn. Des de joventut apostem  per un municipi ple d’iniciatives culturals, lúdiques i socials i de la dinamització de places i carrers” diu Sergi Pérez.

La drinkana, una gimcana força especial, també va funcionar molt bé, explica Sergi Pérez. Hi van participar sis equips de sis persones que es van disputar-se el premi, l’entrada a un parc aquàtic, en diferents proves que implicaven “embrutar-se molt i mullar-se més”. Els segons classificats gaudiran d’un sopar al bar La Plaça.

Després d’aquesta aventura, la festa va continuar amb la música de Flaix amb Dídac Tomàs que va aplegar a la plaça de Can Papasseit uns 300 joves. El DJ de Santa Margarida de Montbui, Ferran Olmedo va fer de teloner.

El final de festa es va fer diumenge amb un dinar a la plaça del Mercat i música tot el dia.


El web de joventutvilanova.cat


SETMANA JOVENTUT - SKATE (1)