Sergi Pérez Enquesta valoracio festa major 15 V02

La regidoria de Participació Ciutadana ha demanat als veïns i veïnes de Vilanova del Camí, mitjançant una enquesta que es podia omplir de manera voluntària, que valorés els diferents actes de Festa Major. El passat dissabte 24 d’octubre es van recollir les urnes que durant tres setmanes es van repartir pels edificis municipals i malgrat que el nivell de participació ha estat molt discret, el regidor de Festes, Sergi Pérez, ho valora positivament sobretot per les observacions que li ha fet arribar la ciutadania.

Finalment es van recollir 110 enquestes, 75 en paper i 35 telemàtiques a través del web municipal. Per sexes, les respostes han arribat de manera força igualada entre homes i dones mentre que per edats, les persones que més han col·laborat han estat les que tenen entre 30 i 50 anys (56 enquestes) seguides de les més joves, de 16 a 30 anys (44 enquestes). Les persones de més edat, entre 50 i 65 anys, també han participat però d’una manera més discreta (7 enquestes).

L’enquesta es va dissenyar agrupant les activitats segons la seva temàtica: concerts i actuacions; actes de cultura popular i tradicional; actes infantils; actes juvenils i actes per a tots els públics. Totes les activitats han estat molt ben valorades, superen el 6, però el grup que ha estat millor valorat ha estat el de les activitats per a tots els públics: la sardinada dels comerciants del Mercat, la xambalada del Camp del Rei, la botifarrada de l’Agrupació Cultural, o la concentració de cotxes del WV Moviment, ha aconseguit un 7,5.

El segueix el grup d’activitats de cultura popular i tradicionals, amb un 7,3 i el d’activitats infantils que també supera el 7. La nota més baixa se l’emporta el grup d’activitats juvenils amb un 5 pelat. Al marge de la nota, el regidor valora les propostes que li ha fet arribar la ciutadania que demana que les activitats juvenils s’ampliïn dins el programa de Festa Major i en horari diürn.

L’enquesta també dedicava una especial atenció a la promoció i publicitat de la Festa Major i preguntava directament a la ciutadania els  mitjans o canals pels quals li havia arribat la informació. I segons les respostes de les enquestes, el programa de la Festa Major i les xarxes socials són els canals pels quals s’informa, majoritàriament, la població.

Al final de l’enquesta es demanava també una valoració global dels actes de la Festa Major que els ciutadans han xifrat en un 6,49. Una nota que satisfà al regidor de Festes, Sergi Pérez i l’esperona a continuar treballant per millorar.

Un dels aspectes que el regidor valora més positivament d’aquest procés ha estat el nombre de propostes i demandes concretes que la ciutadania ha plantejat per millorar la Festa Major: ser més curosos amb els elements que s’incorporen a la cercavila, millorar i ampliar la fira d’atraccions; evitar l’excés d’actes a la plaça del Mercat i apostar per portar activitat a altres espais del municipi i ampliar el nombre d’activitats per a la joventut. Pérez s’ha compromès a treballar-hi per anar incorporant aquestes propostes al programa de l’any vinent.

Mentrestant, el regidor Sergi Pérez ha anunciat a Ràdio Nova que s’està treballant també en l’actualització del reglament de Participació Ciutadana. El nou text contemplarà iniciatives  de participació com les enquestes però que preveu anar més lluny i buscar nous canals de comunicació i interacció amb la ciutadania. És, diu Pérez, una aposta d’aquest equip de govern.

Valoracio Festa Major 2015 V02