Sota el lema “Viatge a l’Interior d’un mateix” avui s’estrena un nou projecte a la capital de l’Anoia. S’anomena Ítaka Joves Anoia i arriba de la mà compromesa d’un grup de professionals de diferents àmbits que han begut del projecte educatiu “L’Akademia” de Borja Vilaseca, creador del Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge de la Universitat de Barcelona. El seu principal objectiu és acompanyar, des del voluntariat, els joves en el camí de l’autoconeixement per tal de facilitar-los eines de creixement integral des de l’educació emocional.

Itaka Aoia JoveEl projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 23 anys, una franja d’edat crucial, en què les eleccions a prendre, pel que fa als estudis, els camins professionals… són rellevants i poden crear angoixa en els joves. A això cal afegir l’actual situació de crisi social i econòmica que afecta moltes famílies i de retruc el jovent. Així ens ho explicava Judit Regidor, membre promotora del projecte. En aquest sentit afegia que Ítaka Joves Anoia ha nascut de la inquietud d’un grup de professionals, alguns dels quals també són pares i mares, preocupats per la incertesa del futur dels joves. Des de fa un any estan madurant aquest projecte i van decidir unir esforços i posar-lo en marxa des del voluntariat.

El projecte es va presentar a mitjan setembre a la ciutadania en general i avui, a l’Espai Cívic Centre d’Igualada, inicien la seva activitat amb una primera proposta: un curs que cada divendres, de 5 a 8 del vespre, oferirà un espai als joves per tal de descobrir i potenciar les seves fortaleses i virtuts, a més de promoure la salut i l’equilibri entre el cos, la ment i l’esperit.

Encara hi ha temps de fer inscripcions. Només cal contactar amb l’entitat a l’adreça info@itakajovesanoia.org o consultar la seva pàgina a facebook. També podeu trucar al 654 93 97 02 (Xavier) i 649 72 91 17 (Joana).

Ítaka Joves Anoia està inspirat en la història mítica d’Ulisses i el seu viatge de superació personal. És una al·legoria del camí de la vida i de la recerca del seu sentit, molt adequat pel moment i l’edat en que es troben els joves.