Sant Jordi entrega concurs de microrelats 2014

Ràdio Nova ha lliurat en el marc de la Diada de Sant Jordi els premis del II Concurs de Piulades de Ràdio Nova. Tres participants vilanovins, Carmen Elvira, Núria Fàbregas i Xavier Bermúdez han estat els guardonats amb els lots de llibres que patrocinaven les llibreries vilanovines La Pau i +Kllibres i la igualadina Llegim…? Llibreria. El Jurat va triar tres microrelats entre la quinzena de participants tot destacant l’humor, l’erotisme i la riquesa de vocabulari de les imatges literàries construïdes amb només 140 caràcters.

El Jurat d’aquest segon certamen estava format per Josep Maria Solé, conductor del programa Vols llegir? de Ràdio Nova, Laura Vivancos, autora de “Contes inquietants” i conductora del programa Arkanum a Ràdio Nova, Óscar López, director d’infoanoia.cat i la periodista Mireia Rubio cap d’informatius de Ràdio Nova.

El tercer premi va ser per a Xavier Bermúdez per un microrelat divertit i que juga amb un 30 aniversari, els mateixos anys que compleix enguany Ràdio Nova i que diu així:

“Un cop assumit l’intent frustrat d’apagar les trenta espelmes d’una bufada, va reptar les supervivents a durar més que el pastís”.

El segon premi, dotat amb un lot de llibres de la llibreria vilanovina +Kllibres va ser per a Núria Fàbregas per un microrelat molt ben construït i amb una descripció punyent.

“T’has pinçat els dits amb les tenalles, i esquinçat el gec en un filat. Compte! la sort t’esquiva. Pots acabar el jorn en un forat”.

I el primer premi, dotat igualment amb un lot de llibres de la llibreria vilanovina La Pau va ser per a Carmen Elvira per un microrelat atrevit que ens pica l’ullet des de l’erotisme en aquesta Diada de Sant Jordi:

“Provocativa agafa la rosa mentre de reüll li pica l’ullet i ell es dessagna gustosament fins arribar a l’èxtasi. Maleïda princesa!”

L’emissora vilanovina aprofita Sant Jordi per convocar el XVIè Concurs de Contes a la Ràdio

Concurs contes 2014 PatufetL’emissora local de Vilanova del Camí també ha aprofitat la Diada per donar a conèixer les bases del XVIè Concurs de Contes a la Ràdio. Des de fa setze anys, aquesta convocatòria anima a infants, joves i adults a explorar la seva creativitat literària en el format de relat breu. L’organitza un any més Ràdio Nova amb les col·laboracions de patrocinadors fidels des de fa moltes edicions com APP Informàtica – IT Anoia, Magatzems Angelina, Cal Rubio i Repher. Aquest any, també compta amb nous col·laboradors com Mg Comunicació i El Cangur.

Al certamen podran concórrer totes aquelles narracions escrites en català o castellà, de tema lliure, l’extensió de les quals no superi les 5 pàgines a una sola cara i amb lletra Arial 12 o equivalent, a doble espai.

El concurs estableix una categoria infantil amb tres premis Escolars de 1r i 2n de primària, Escolars de 3r i 4t de primària i Escolars de 5è i 6è de primària; dotats amb un val de 50 € per canviar a Magatzems Angelina.

A la categoria juvenil, hi podran concursar els alumnes de 1r i 2n d’ESO, per una banda ,  i per l’altra, els joves de 14 a 18 anys. En aquest  cas el premi és un val de 80 € per canviar a APP Informàtica.

I  també és manté el premi a la categoria d’adults, dotat en 150 € en efectiu.

A més aquest any, amb motiu del 30 aniversari de Ràdio Nova hi ha un premi extra en la categoria d’adults que rebrà un Pack Experiència per gaudir d’un sopar o una nit d’hotel.

El termini per presentat els contes és el dia 2 de juny. El lliurament es pot fer a Ràdio Nova a la plaça dels Horts, 1 2n pis- 08788 Vilanova del Cami; o també  per correu electrònic: contes@radionova.cat enviant un correu en blanc amb dos documents adjunts amb el conte  i el nom del conte seguit de la paraula plica que contindrà les dades personals.

Com cada any, les obres hauran de ser inèdites, és a dir, que no s’hagin publicat amb anterioritat, i que tampoc no hagin estat presentades en altres edicions, o premiades en cap certamen.

El lliurament des premis es farà en el decurs d’una festa a Can Papasseit, el 12 de juny  a les 5 de la tarda, a Can Papasseit. L’acte acabarà amb un berenar de coca i xocolata gentilesa de pastisseria Cal Rubio i Repher, la botiga de reparació de calçat.