ESPAI DE LLEURE LES MORERES (2)

L’espai de lleure Les Moreres, ubicat davant l’Institut Pla de les Moreres, acollirà ben aviat d’una zona de workout i bàsquet. D’aquesta manera es complementa la remodelació d’aquest espai de lleure i salut que també incorpora un parc d’skate i es dóna resposta a la demanda d’un grup de joves que practiquen el workout i que sol·licitaven un espai específic per fer-ho.


Les obres s’han adjudicat a l’empresa local Obras Agar S.A. per un import de 9.500 € IVA inclòs.


Fa mesos que aquests joves van reunir-se amb diferents regidors de l’equip de govern per presentar-los un projecte de workout al municipi. Els regidors d’Esports i Urbanisme, Antoni Maturama i Rosi Grados, respectivament, han estat treballant de manera transversal i han incorporat al projecte algunes de les idees que van presentar aquests joves. També des de la regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Luís Perea,  ha contribuït a la millora de l’espai amb l’enjardinament del perímetre i la plantació d’arbrat. L’espai disposa també d’una font i s’ha augmentat la il·luminació de la zona.

El workout és un moviment basat en l’esport de carrer que es fa amb el propi cos i aprofitant els elements de l’entorn.

A Vilanova del Camí s’instal·laran diferents paral·leles tant verticals com horitzontals per a practicar aquesta disciplina esportiva i també s’instal·larà un sòl especial de cautxú per evitar accidents.

Els principals exercicis que es fan en aquests espais són dominades, flexions de colze, barres paral·leles, i esquats, entre altres. El workout també involucra exercicis estàtics o també anomenats trucs, ja siguin de vol o força com la bandera humana, el front  i el back lever o les planxes.

L’Street Workout va sorgir a Brooklyn, Nova York, i en els darrers anys ha experimentat un boom, també per la seva difusió a través de les xarxes on es poden trobar vídeos amb exercicis i acrobàcies.