Jesús Hernández maig 16En Jesús Hernández és un jove vilanoví que estudia Producció Audiovisual i Espectacle a l’Institut Mare de Déu de la Mercè de Barcelona. Acaba de finalitzar el projecte de final de cicle de segon curs que fan tots els alumnes de la branca d’imatge i so i que consisteix en un documental. Ell és un dels productors de “Somnis perduts”, un documental que tracta la vida d’algunes persones amb risc d’exclusió social i que ens acosta al seu dia a dia.

Aquest jove vilanoví ha estat a Ràdio Nova fent les pràctiques de carrera. Juntament als seus co mpanys, una dotzena –alumnes de diferents departaments- han realitzat aquest documental. L’equip porta tot el curs treballant en la producció i realització. Ara que l’han enllestit, podrien tenir una recompensa extra a partir del dia 8 de juny, data prevista per a la gala de presentació dels treballs documentals que l’alumnat de l’escola ha fet aquest curs; mitja dotzena en total. Un Jurat extern premiarà un dels projectes que es podrà visionar a diferents festivals de cinema amateur.

Al marge de guanyar o no algun premi, per al Jesús ha estat molt enriquidor el procés creatiu i li ha permès viure experiències impactants, com el fet de posar nom i rostre a persones que viuen al carrer.

També ha conegut alguns projectes socials interessants com la Fundació social Benallar que es dedica a l’acollida i atenció a la població immigrada, o el restaurant la Trobada on la moneda de pagament no només és econòmica, sinó que hi ha una manera alternativa de pagar per als que no tenen recursos: amb temps.

Somnis perduts imatge