Jesus Haro des15

El jove vilanoví Jesús Haro Santos s’ha classificat per a la final internacional del Torneig de Golf Audi Canal+ Tour que es disputarà aquest cap de setmana a Orlando, als Estats Units. Haro va quedar segon classificat al torneig nacional que es va disputar a Isla Canela, a Huelva, el passat 25 d’octubre, i es va guanyar el pas directe a aquesta final internacional que cita als esportistes d’aquest circuit d’àmbit estatal.

Aquest vilanoví de 23 anys, que competia en 2a categoria, va començar amb molt bona mà el torneig inaugural a La Manga i després va aconseguir molt bones puntuacions en els tornejos regulars que van precedir la final nacional, tant a Bonmont (Tarragona) com a El Prat de Llobregat. Tot i així, per assegurar la classificació entre els millors del circuit nacional, va disputar també el torneig de Benidorm on va fer-se amb una plaça per a la final de Huelva. De fet el més meritori, segons afirma Haro, ha estat haver quedat segon a Huelva, amb la qual cosa la final internacional ja és un premi.

A Jesús Haro l’afició pel golf li va arribar de ben jove, amb la modalitat de pitch and putt, tot i que segons reconeix ha estat una carrera interrompuda i en la qual no ha mostrat constància. Malgrat tot la seva actitud és sempre força positiva i afirma que el golf és un esport que enganxa.

La final internacional a Orlando es disputarà en 4 dies tot i que el quart serà en realitat una gran festa en la qual organitzadors, jugadors i àrbitres participaran plegats. El premi si aconsegueix quedar entre els primers és una nova cita esportiva, aquesta vegada a Mèxic on podria arribar a jugar una pro hamm és a dir fer una jornada de competició de la mà d’un jugador professional.

Per en Jesús Haro el golf és un hobby i no es veu com a professional, entre altres motius perquè ha descobert aquesta passió una mica tard, diu, però sobretot, perquè com reconeix no practica amb la freqüència que caldria per fer carrera. Això sí, té un talent innat i bona prova és haver arribat a aquesta final.