sergi perez 3 V02

Entrevista al regidor de Joventut, Sergi Pérez


La Festa Major de Vilanova del Camí incorpora com cada any un programa alternatiu amb activitats pensades i dissenyades per als joves. La Xispa ha treballat de valent, oi?

Sí, tot i que hem tingut poc temps, perquè pràcticament acabem de sortir de la Setmana de la Joventut en la que ja s’havien invertit moltes hores. Tot i així, l’organització de la Festa Major jove ha estat un repte que crec que han assolit amb èxit. No ens volíem conformar amb només dues grans activitats nocturnes així que s’ha ampliat el programa amb un seguit d’activitats de dia de les que en podran gaudir els joves i tota la família. Pel que fa als actes programats, s’ha intentat incorporar actes per a tots els gustos i hem apostat clarament per fer de dissabte, el dia gran a nivell de festa.

A l’hora de confeccionar el programa s’han tingut en compte les aportacions i suggeriments que la ciutadania va fer l’any passat durant el procés de valoració de la festa?

Sí. Sobretot hem planificat actes de dia, com el tobogan aquàtic que muntarem dissabte al carrer Verge del Cap, al barri la Pau, el paintball, que ofereixen els Maquis al parc fluvial diumenge a la tarda, o el correaigua, programat també per a diumenge abans del correfoc. També va ser una proposta ciutadana el fet de programar un dissabte nit potent amb el Va Parir Tour, un espectacle de Ràdio Falixbac que volta arreu de Catalunya, i el concert de La Séptima Trastada, el grup vilanoví amb més projecció actualment.

Imatge Va Parir Tour 2016

Divendres està previst el Cabrotour, un correbars a càrrec dels Diables Els Cabrons i la colla Mal-Llamp d’Igualada que visitarà set establiments vilanovins. Es fa a una hora força prudent, a partir de les 21.30 h. S’ha fet així per evitar les crítiques dels veïns?

En aquest cas es tracta d’una decisió autònoma de l’entitat, perquè l’organitzen els Diables Els Cabons que estaran acompanyats de la colla igualadina Mal-Llamp. El correbars passara per set establiments vilanovins i acabarà cap a la 1:30 h a l’Embarraca’t, just a l’hora de començar l’Empalmada de divendres, que recordem portarà fins a l’espai contigu al CAP: La Xispada, Dj. Quintero i ja de matinada, Aka Muffins, un grup que fa música electrònica i raggatek.

Com valora la implicació d’aquesta entitat i d’altres que col·laboren en diferents activitats festives?

És molt positiva i necessària, tot i que sovint no es valora prou.

L’Embarraca’t ofereix enguany una oferta molt potent de concerts i alguna activitat que ens ha cridat l’atenció com La Xispada que es celebrarà divendres.

A banda del dissabte gran, amb La Séptima Trastada i el Va parir Tour, el divendres tenim La Xispada, la nostra particular Empalmada amb la música més actual. A més, vindrà precedida d’una guerra de bandes fins la 1:30, on hi haurà un premi atorgat pel públic.

Festa Major Jove V02

També ofereix  algunes propostes novedoses. Quines?

Enguany estrenem un protocol contra les agressions masclistes, que se suma a la campanya iniciada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Si alguna dona se sent agredida i l’agressor no s’atura, pot acudir a la barra i s’activarà el protocol per acabar amb l’agressió en coordinació amb el servei de seguretat, la Policia Local i els mateixos membres de cada barraca.

A banda de l’oferta musical i lúdica, l’Embarraca’t ofereix també un espai per menjar i beure. Quines entitats tenen enguany barraca i amb quines ofertes ens sorprendran?

Enguany comptem amb la participació del Club Handbol Vilanova, Artístic, Budokan, Penya Madridista i Club Rítmica San Roque, a banda de la barraca de La Xispa. S’hi podran trobar diverses ofertes: tapes de tot tipus, pinxos i entrepans i, tot, a preus populars.

Us esperem a tots i totes a la Festa Major jove. Bona Festa!