Espais dels somnis foto facebook de Espai dels somnisL’arxiprest d’Igualada, mossèn Josep Massana, ha fet les primeres declaracions sobre la situació creada al voltant de l’ocupació de l’Espai pels Somnis i el posicionament del Bisbat de Vic, propietari del casal. Afirma que el projecte que té el Bisbat de Vic pel casal del Passeig Verdaguer i el dels joves que l’ocupen “no tenen perquè ser excloents”. La intenció del bisbat és reformar quan abans millor l’antic Casal Interparroquial i ha posat a disposició dels joves les dependències parroquials per a que puguin continuar desenvolupant el seu projecte mentre durin les obres. Un cop finalitzades els ofereix la possibilitat de tornar-hi juntament amb les entitats que en vulguin fer ús.

Mossèn Massana explica que el Casal va tancar en el seu moment per motius de seguretat per problemes estructurals greus i perquè incomplia moltes normes legals relatives als espais de pública concurrència. Recorda, però, que ”en el mateix moment que es va procedir a tancar-lo ja es va començar a treballar en el projecte de rehabilitació” i que ”en  el moment de l’arribada dels joves al Casal estava en la fase prèvia a la seva execució; havia tingut el vist i plau dels òrgans diocesans i havia rebut la darrera visita d’un tècnic la setmana anterior a l’arribada dels joves”.

Pel que fa al projecte dels joves, l’Espai pels Somnis, “no el coneixem a fons però pel que hem vist per les converses volem cuidar-lo i que tingui la continuïtat que ells desitgen”. L’arxiprest d’Igualada explica que en l’actualitat les relacions amb els joves ”són positives” i reconeix que ”són nois i noies que tenen ganes de fer coses per Igualada i per millorar la societat”. També ha expressat que el bisbat i els joves ”s’han trobat tard” però considera que és positiu que s’hagin pogut conèixer i que ”per part de tots hi ha moltes ganes d’arribar a una entesa” i espera que ”amb el diàleg i aportant tot allò positiu per part de totes dues parts es pugui arribar a un acord”.

L’objectiu del Bisbat de Vic és “mantenir viu l’esperit” que va iniciar el Casal, “com a punt de trobada de tothom qui ho desitgi, especialment als joves”. El mossèn desitja que “aquesta presència de joves suposi un impuls de la vida juvenil tant a les parròquies com a la ciutat d’Igualada”.

Els joves demanen que s’aturi el desallotjament per negociar amb igualtat

Els joves de l’Espai pels Somnis, el Casal autogestionat d’Igualada, han tornat a demanar al Bisbal de Vic, propietari de les instal·lacions de l’antic casal interparroquial, que aturi el desallotjament previst pel dia 13 de febrer. Segons han expressat en un comunicat, la seva voluntat és mantenir les negociacions que han iniciat tant amb el bisbat de Vic com amb l’Ajuntament d’Igualada i els demanen més temps per mantenir el diàleg i cercar solucions.

El jovent creu que “perquè aquest diàleg pugui ser fructífer, totes les parts implicades s’han de posicionar com a iguals” i per tant, demanen que es suspengui el desallotjament de l’espai pels somnis programat pel 13 de febrer.

Ara fa sis mesos que el grup de joves va demanar la cessió d’algun espai municipal en desús a l’Ajuntament d’Igualada per tal de disposar d’un lloc on dur a terme un projecte de casal autogestionat; un espai que permetés el treball de les entitats i les associacions de la comarca per intercanviar coneixements, tirar endavant projectes comunitaris i teixir una xarxa d’ajuda mútua.

Els joves afirmen que necessiten temps per continuar amb la negociació; “un temps que es fa necessari per tractar el conflicte d’acord amb el procediment que requereix el nostre sistema assembleari: necessitem parlar, raonar, i somniar col·lectivament”. Afegeixen que aposten pel diàleg i subratllen que aquest diàleg ”ha de ser clar i sincer, sense amenaces ni amb la por d’un desallotjament a la cantonada”.

A través d’un comunicat els joves de l’Espai dels Somnis afirmen que compten amb un gran suport ciutadà i esperen que el projecte segueixi endavant amb tota l’embranzida que està agafant i amb la companyia de totes les persones i col·lectius que els estan donant suport.