Comenius oct13Continuem parlant de l’INS Pla de les Moreres perquè, la setmana passada una representació de l’Institut Pla de Les Moreres va visitar Tondela, petita ciutat molt a prop d’Oporto, amb motiu de la cinquena trobada del projecte Comenius “We are Y’ers: a tuning challenge for teachers”. Alumnes i professors  van compartir espai, a banda dels amfitrions portuguesos, amb representants d’Alemanya, Turquia, Eslovènia, Polònia i Grècia. Aquesta vegada el tòpic a treballar era la poesia com a expressió artística.

Els alumnes portuguesos havien escollit un poema significatiu de cada país de la mostra proposada els mesos anteriors. En el cas vilanoví el poema triat va ser “Assaig de càntic en el temple” d’en Salvador Espriu. Aquest poema va ser teatralitzat en el Parque Urbano de Tondela amb una escultura que simbolitzava una gàbia amb un mirall interior on els alumnes es reflectien mentre recitaven els versos en anglès, català i portuguès.

La resta de països van representar els altres poemes en aquest mateix parc de la localitat, com a mostra viva del treball internacional.

L’endemà, un musical al teatre municipal, també prenent com a base la poesia, va cloure l’acte.

Sens dubte, com expliquen des de l’escola, han estat cinc dies molt intensos tant per als alumnes que han participat en aquesta cinquena trobada (Javier Pérez, Marta Durán, Laura Martínez, Mireia Nieto i Cristina Moreno) com per als professors, que han viscut una gran experiència comunicant-se perfectament i fent més forts els lligams ja consolidats amb els components dels altres països.