PROJECTE MORERA (11) web


L’Alcaldessa, Vanesa González, va rebre ahir a l’Ajuntament als cinc alumnes que han participat al projecte Morera que impulsa l’Institut Pla de les Moreres des del curs 2008-2009. Aquest projecte, explica el director del centre, Josep Pons, es va dissenyar per intentar reduir l’absentisme de l’alumnat i per facilitar-los que completessin la seva escolaritat.

El projecte Morera ofereix als joves la possibilitat de cursar unes vuit hores a la setmana fora del centre, concretament en altres institucions o empreses locals, per fer un tastet professional. Aquesta combinació entre educació reglada i pràctiques fora del centre, és segons afirma la psicopedagoga del centre, Mari Carmen Barbero, una bona fórmula que ha permès, per una banda reduir l’absentisme i per l’altra, motivar els joves, alguns dels quals estan tenint un rendiment millor a classe.

Óscar Ciruelo Dalmases, Andrea Egea Giménez, Daniel Delgado Expósito, Rainey Amaya Hernández i Kelly Ortega Guerrón, están a punt de fer 16 anys. Alguns estan fent 3r d’ESO i d’altres ja estan a 4t però tots coincideixen en valorar molt positivament aquest projecte que els ha ofert la possibilitat de sortir del centre per fer un altre tipus d’aprenentatge que asseguren els agrada i motiva més. Alguns d’ells, com la Kelly o l’Andrea, creuen haver trobat, gràcies al projecte, una feina que els agrada, tenir cura dels més petits, i per la qual estan disposades a seguir estudiant.

PROJECTE MORERA (5) web

Les pràctiques del projecte Morera s’han portat a terme a les escoles de primària: Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata. Hem parlat amb els seus directors: Raúl Rubio, Mercè Roldán i Eva Bernadas i tots tres coincideixen en l’aspecte positiu que imprimeix el projecte en el qual ja hi ha participat en altres edicions.

Els alumnes també han fet pràctiques a la llar d’infants La Baldufa i a Supermercats Sebastián i també han viscut amb satisfacció aquesta experiència. Marta Coma, directora de La Badufa i Julián Caballero, de Supermercats Sebastián, han valorat sobretot l’obertura del centre a la ciutat.

Josep Pons, Director de l’Institut Pla de les Moreres ha volgut fer un agraïment tant a l’Ajuntament com als centres col·laboradors. També ha agraït la seva col·laboració a Julián Caballero de Supermercats Sebastián i ha aprofitat per convidar la resta d’establiments o empreses locals a sumar-se al projecte.

Des de l’Ajuntament vilanoví, l’Alcaldessa Vanesa González, ha valorat amb satisfacció tant l’experiència com la predisposició dels centres col·laboradors, sense els quals, ha dit, no es podria vehicular aquest projecte. L’Alcaldessa assegura que és una oportunitat interessant perquè a través del projecte Morera, aquests joves tenen el seu primer contacte amb el món laboral.

Durant la recepció als alumnes del projecte Morera, l’Alcaldessa Vanesa González els va lliurar un diploma i un petit obsequi tecnològic que l’alumnat va celebrar i agrair. L’acte es va acabar amb un esmorzar i la tradicional foto de família.

PROJECTE MORERA (16) web