rubén i jose maria caldito Passatge del terror 2015 V02

La piscina de Can Titó de Vilanova del Camí es convertirà aquest dissabte en un escenari terrorífic. Aquesta, si més no, és la intenció dels organitzadors del Passatge del Terror de l’escola Artístic que per tercer any consecutiu animen a la població a passar una nit de por. Aquest any l’activitat arriba amb dues novetats importants, d’una banda el canvi d’ubicació i de l’altra un doble horari per al circuit: infantil i per adults.

Després d’ambientar l’any passat la nit de terror a Can Muscons, aquest any l’escenari del passatge serà la piscina, tant les instal·lacions com els exteriors. L’entrada es farà per la porta habitual i el recorregut promet entre quinze i vint minuts d’ensurts, crits i tensió.

El primer horari d’obertura, adreçat al públic infantil o familiar, començarà a les 6 de la tarda i s’allargarà fins a dos quarts de 8 del vespre, mentre que el d’adults començarà a les 9 del vespre i fins a la 1 de la matinada. Aquest serà molt més potent, com ens explicaven els organitzadors, els cosins Rubén i José Maria Caldito. En el circuit infantil hi haurà menys actors i serà una mica més fluixet.

Aquest any, el passatge del Terror comptarà amb una quarantena d’actors i actrius de totes les edats que interpretaran diferents papers terrorífics. En l’ambientació (escenografia, il·luminació i so) han comptat amb l’estreta col·laboració i complicitat de Maria Berenguer, professora de teatre d’Artístic, Ràdio Sala i Sergio Mancebo de Visual Seyra. El maquillatge anirà a càrrec dels propis intèrprets que compten amb l’assessorament d’Ismael, un maquillador professional.

El passatge va tenir molt bona acollida l’any passat, però una de les crítiques més reiterades va ser la de les cues; moltes persones es van quedar amb les ganes d’accedir-hi però van decidir marxar davant la llarga estona d’espera. Aquest any ha estat un dels principals aspectes que l’organització ha volgut corregir i esperen que la cua sigui lleugera (pel que fa al temps) i més amena i emocionant.

Pel que fa a la temàtica, l’any passat van optar per ambientar el passatge a l’entorn d’una llegenda… Aquesta vegada, tot i que no han avançat gaire detalls al respecte, els organitzadors han explicat a Ràdio Nova que els participants s’han de fer a la idea d’anar a una festa, que de ben segur serà ben particular i no provocarà precisament rialles…

El ballarí Rubén Caldito, professor de l’escola Artístic i una de les ànimes d’aquesta activitat, ha estat fora durant tres setmanes, precisament per motius professionals actuant a la Xina. Durant la seva absència afirma que el grup de persones implicades en l’organització han treballat a diari, al llarg de dos mesos. Tant ell com Jose Maria Caldito han tingut paraules d’agraïment per a tots ells i també per a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per permetre fer l’activitat a les instal·lacions de la piscina.

El preu de l’entrada del passatge serà de 2 euros per persona.

cartell III passatge de terror Artístic