Institut Comenius Turkey 2014La setmana del 13 al 18 de maig, l’Institut Pla de les Moreres va participar en la 7a i última trobada del projecte Comenius, que va tenir lloc a Edirne (Turquia). Els alumnes Daniel Doncel de 2n ESO,  David Cobos i Christian Mendoza de 3r ESO i Óscar Muñoz de 4t ESO van viatjar acompanyats de tres professors  per realitzar totes les tasques programades. En aquesta última trobada, els alumnes van haver de dissenyar i fer peces de roba i accessoris amb materials reciclats, ja que el tema principal era la natura i el reciclatge. El públic va poder gaudir amb el “fashion show” on es reflexionava sobre l’estalvi econòmic utilitzant aquest tipus de vestimenta.

Els alumnes van ser molt ben rebuts per les famílies turques; es van trobar com si fossin a casa. L’Escola Süleyman Demirel Fel va programar un recorregut pel centre de la ciutat, que havia estat capital de Turquia, així com la visita a una de les mesquites més grans del món, i l’estona de temps lliure pel Grand Bazaar. L’últim dia, els alumnes van passar el dia a la capital, Istanbul, on van visitar el principals llocs d’interès turístic.

El projecte Comenius de l’institut de Vilanova ha finalitzat  amb una valoració molt positiva tant de les famílies, alumnes i professors.