Estudianats Amilly arxiu V02Aquesta matinada han marxat cap a França un grup de 18 alumnes de l’Institut Pla de les Moreres per tal de participar d’un nou intercanvi amb els alumnes del Collège Robert Shuman d’Amilly. Són alumnes de 3r d’ESO que durant vuit dies podran practicar la llengua francesa al mateix temps que aprofiten per fer una mica de turisme històric i cultural. Els acompanyen la professora de francès, Marta Bartrolí, i la coordinadora pedagògica del centre, Fina Termens.

Els alumnes vilanovins tornen la visita al grup que va venir a Vilanova del Camí el passat mes d’octubre. Avui tenen previst arribar a a Amilly al vespre, després de fer una primera visita a la ciutat de París. Demà dimecres passaran el matí a l’escola i els distribuiran amb les famílies franceses.

Durant aquesta setmana tindran ocasió de fer diferents visites culturals a Orléans, Montargis, la fàbrica de la porcellana de Gien o el canal de Briare. A banda de fer turisme, també tindran temps de compartir estones de conversa i vida quotidiana amb els alumnes agermanats d’Amilly i les seves famílies, sobretot al llarg del cap de setmana.

Dilluns, l’últim dia abans de marxar de França tenen previst fer un sopar plegats a l’estil del que es fa també amb les famílies acollidores vilanovines. Dimarts tornaran a visitar Paris i s’acomiadaran de França des de la Torre Eiffel.