De l’alimentació que seguim en depèn en gran part l’estat de salut que tinguem. Els extrems mai són bons, per això cal seguir una dieta equilibrada i variada, que asseguri l’aportació necessària de nutrients segons quin sigui el nostre pes adequat, la nostra activitat física o la nostra rutina diària.

Estàs en el pes adequat? 

Aquí pots comprovar-ho.

Consells per una bona alimentació

Quins avantatges té seguir una dieta variada segons els consells sobre alimentació? Amb quina freqüència es recomana consumir carn processada, snaks, o altres? Si vols informar-te sobre com ha de ser una bona alimentació, consulta-ho aquí.

Trastorns Alimentaris

Els trastorns d’alimentació són una obsessió molt present en les societats modernes actuals, basades en la suposada recerca de la perfecció del cos. És evident que els cànons de bellesa actuals no contribueixen a millorar la situació respecte d’aquestes malalties. Hi ha trastorns de tipus alimentari com l’anorèxia i la bulímia nerviosa, però també hi ha d’altres com la vigorèxia, és una obsessió al voltant del culte al múscul. La dismòrfira corporal és una obsessió per alguna part del cos, encara que no existeixi cap defecte.

Tots els trastorns comparteixen diversos símptomes en comú: desitjar una imatge corporal perfecte i distorsionar la realitat davant el mirall. En les últimes dècades, ser físicament perfecte, segons unes pautes molt concretes, s’ha transformat en un dels objectius principals de les societats desenvolupades.

La Generalitat de Catalunya té una web exclusiva per als joves on informen dels diferents trastorns alimentaris i també t’assessoren en línia.

Si tens algun dubte, pots entrar al xat!