Javier Perez-Vico +QCine 2014La convocatòria al Rewind Festival, el Festival de curtmetratges de Vilanova del Camí, s’ha tancat oficialment amb prop de dues-centes propostes nominades. De totes les cintes,  l’organització n’ha seleccionat vint, que són les que el Jurat valorarà i premiarà en la cerimònia que tindrà lloc del 20 al 22 de març a Can Papasseit.

La convocatòria al Festival es va fer pública al juliol de l’any passat i fins el 31 de desembre de 2014 es van unes tres-centes cintes, de les quals un centenar van quedar fora de concurs perquè no complien alguns dels requisits de les bases. Els curts havien de ser nacionals i d’una durada mínima de 3 minuts i màxima de 15. Finalment, segons explicava Javier Pérez-Vico, un dels organitzadors del Festival, han estat 190 les propostes que han passat aquest primer clivatge. Una xifra que supera amb escreix les expectatives dels organitzadors que qualifiquen el certamen com un èxit. Aquesta primera experiència els ha servit també per valorar alguns canvis en la convocatòria que implementaran, segons Pérez-Vico, en properes edicions.

A banda de l’extraordinària participació en el concurs, Javier Pérez-Vico i Raúl Bocache, organitzadors del 1r Rewind Festival, destaquen la gran qualitat dels treballs presentats, entre els quals hi ha diferents òperes primes, històries humanes, històries d’amor, comèdies, thrillers i fins i tot un western.

Els 20 curtmetratges nominats opten a sis premis de la categoria principal o màster. Entre les cintes preseleccionades trobem “Cuerdas” un curtmetratge que va guanyar un Goya al millor curt d’animació o “Star Wars: The holo experience” un homenatge al 30è aniversari del Retrorn del Jedi que també ha estat guardonada en diferents festivals de cinema. Entre les més premiades hi ha “Somos amigos” una òpera prima que ja ha rebut més de 10 premis i múltiples nominacions.

Entre les cintes seleccionades hi ha comèdies com  “The working dead”, una protagonitzada, entre altres,  pel conegut actor Fermí Fernández; “Sólo sabes follar” que ja ha rebut dos premis, “Eladio y la puerta interdimensional” o “Por eso no tengo hermanos” dirigida per Paco Cavero i protagonitzada per actors com Gorka Otxoa i Antonio Castelo.

Els curtmetatges nominats al primer Festival de Vilanova del Camí també han explorat el gènere de terror com “Mr.Dentonn” o “A veces viene” i fins i tot hi ha un western “That will be the day” una producció de la Universitat Internacional de Catalunya.

A banda de la categoria màster o principal, el Festival incorpora altres seccions i categories. La de joves prodigis, adreçada a joves entre 12 i 17 anys, ha quedat deserta perquè no s’han presentat propostes i l’organització ha decidit incorporar una nova categoria dedicada a òperes primes.

També es manté la categoria d’instituts/entitats, en la qual s’hi ha presentat cinc cintes, quatre de les quals arriben des de l’institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí  i una d’un centre de fora de la comarca, titulada “Víctimes de la crisi”

Les cintes nominades han estat lliurades al Jurat qualificador que té previst anunciar el seu primer veredicte el proper mes de febrer.